Wat is 4Cats?

4Cats is de praktijk van Miranda Geerlings. Om Kattengedragsdeskundige te worden heb ik mijn diploma voor Feline Gedragstherapie gehaald bij de Martin Gaus Academie. Voor het Kattentrimmen heb ik workshops en stages in Almere gevolgd. Ook heb ik via de National Cat Groomers Institute of America (NCGIA) training voor het trimmen gevolgd.

Om een alternatief te kunnen bieden, naast het adviseren over medicatie, heb ik een opleiding Bachbloesem voor Dieren afgerond. En omdat voeding van grote invloed is op het gedrag en de gezondheid van een kat, ben ik ook Veterinair Voedingsconsulente.

Ik ben al vele jaren geaccrediteerd door de SPPD (Stichting Platform Professionele Diergedragdeskundigen (SPPD). Hierbij zijn er strikte eisen die jaarlijks getoetst worden, onder andere over de samenwerking met dierenartsen en het volgen van voldoende nascholing.

Dierentehuis Louterbloemen

Naast de werkzaamheden in mijn praktijk ben ik ook verbonden aan het Dierenzorgcentrum Louterbloemen  in Dordrecht. Ik geef advies aan klanten die problemen hebben met hun kat, waardoor ik hoop dat ze niet afgestaan hoeven te worden. Of bij de nazorg als een kat geplaatst is en er nog vragen zijn.

In 2009 heb ik, samen met de vaste krachten van het Dierentehuis, een uniek Adoptieprogramma “Meet your Match”  geïntroduceerd. Bij dit programma worden alle katten getest en krijgen ze een kleur en een persoonlijkheid. Hierdoor kan aangegeven worden hoe de kat gaat reageren tijdens de eerste periode in een nieuwe omgeving en wat zijn behoefte is – veel of weinig spelen en veel of weinig aandacht!

Nieuwe eigenaren vullen een wensenlijst in en daarmee komen ze ook op een kleur en persoonlijkheid, wat overeenkomt met de kat die het best bij hen past. Het is heel mooi dat de keuze niet alleen op kleur en uiterlijk gemaakt wordt maar echt op een match! In samenwerking met de Dierenbescherming wordt het programma uitgerold in de andere opvangcentra in Nederland.